No t’entenc!
Pots enviar-me una captura de pantalla?

Eina Retalls. Una potent eina de Windows10

Eina Retalls

S’ha acabat d’enviar fotos quan et demanen una captura de la teva pantalla

Segur que aquesta pregunta et sona oi? Quantes vegades estàs parlant amb algú perquè t’ajudi a solucionar un problema amb la tasca que estàs fent a l’ordinador i no saps com explicar-li exactament el que et surt a la pantalla. Et demana una captura de pantalla, i sense pensar-t’ho dos cops, CLIC! Foto a la pantalla amb el mòbil i enviar per Whatsapp!
La cara del nostre destinatari segur és un poema. Sovint, les fotos que enviem de les nostres pantalles acostumen a sortir desenfocades i mogudes, i el nostre destinatari és incapaç de donar-nos un cop de mà. Però no us preocupeu perquè avui us dona la SOLUCIÓ!

foto pantalla desenfocada

Si feu servir Windows 10, teniu una aplicació gratuïta i instal·lada per defecte al vostre ordinador. Es diu “Recortes” o “Retalls, si teniu el Windows en català”.

eina recortes
Per trobar-la només haureu d’anar a la Lupa que us apareix a la part inferior esquerra de la vostra pantalla, al costat del logotip de Windows i allà escriure “recortes” o “retalls”. A continuació veureu que se us obre una finestra on apareix la “Herramienta Recortes”. Li doneu a “Abrir” i s’obrirà el programa per poder fer retalls.
La forma d’utilitzar és molt senzilla. Només hem de donar a la icona de “Nuevo” i se’ns aclarirà la pantalla i sortirà un cursor en forma de creu. Seleccionem la zona que volem fer la captura amb el botó del ratolí pitjat i ja tindrem la captura feta. Aquest retall queda temporalment enganxat al porta-retalls, així doncs podem anar al Whatsapp web del nostre ordinador (vegeu entrada de Whatsapp del meu blog) i enganxem la captura al xat que tinguem amb el nostre interlocutor.
Així evitarem que ens tornin a demanar un altre foto perquè està moguda o qualsevol cosa. La captura de pantalla és perfecte i el nostre interlocutor, us asseguro, us ho agrairà.
Us penjo un exemple de com fer la captura amb aquesta eina perquè vegeu que fàcil és.
Espero que us hagi estat útil aquesta entrada.
Recordeu que si necessiteu qualsevol curs d’informàtica, podeu consultar els cursos disponibles a l’apartat Formació / Cursos d’aquest web.

Vegeu aquest petit tutorial i no us quedarà cap dubte per utilitzar aquesta potent eina que ens ofereix Windows10

Qué et puc oferir

Classes personalitzades en diverses matèries

Word

T'ensenyem a utilitzar d'una manera optima totes les funcions d'aquest processador de textos. Des d'un nivell inicial fins a un nivell professional.

Mon Google

Curs per aprendre a utilitzar els recursos que ens ofereix la plataforma Google Workspace. Aprèn a optimitzar el teu temps

classroom

Clases informàtica

Classes d'informàtica adaptades a les vostres necessitats. Classes per a nens i per a adults.